Türkçe:(40 Soru)
Temel Matematik:(40 Soru)
Sosyal Bilimler:(20 Soru)
Fen Bilimleri:(20 Soru)

About Me

Recent Posts

23 Şubat 2020 Pazar

LARYNGOTRACHEITIS HASTALIĞI

Laringotrakeit (LT) , solunum yollarının fibrinöz inflamasyonuna kataral hemorajik ile karakterize tavuklar , sülünler ve tavus kuşlarında vital bir enfeksiyondur. Laringotrakeal ve konjunktival formda kendini gösterir. Laringotrakeal formda boğulma,  raller ve öksürük gözlenir.  Baş ve boyun ,ilham sırasında ileri ve yukarı doğru kuvvetle uzatılır.

Hastalık her yaştan kümes hayvanı etkilese de çoğu salgın 4 ile 14 hafta arasında görülür. Buna nispeten dirençli bir herpesvirüs neden olur.
Bazı durumlarda, larinks ve trakeayı neredeyse tamamen tıkayabilen hemorajik veya fibrinöz eksüda atakları oluşur . Enfeksiyonun kaynağı hasta ve iyileşen kuşlardır,  ikincisi virüsün uzun süreli taşıyıcılarıdır(1-2yıla kadar ). Bu bağlamda , belirli bir durağanlık gözlenir. 
LT'nin konjoktival formunda, özellikle karmaşık bir  enfeksiyonda ıslak gözler , gözyaşı salgısı ve infraorbital sinüslerin ödemi gözlenir. Tipik klinik ve morfolojik bulgular LT'nin varlığını varsaymak için yeterlidir.Tanı ,hastalığın erken evrelerinde histolojik çalışma boyunca trakeada intranükleer inklüzyon cisimlerinin saptanması serolojik çalışmalar ile doğrulanır. 

2 yorum:
yorum
  1. Tedavisi var mi bu hastalığın?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öncelikle merhaba etken bir virüs olduğu için bir tedavi söz konusu değildir

      Sil

Social